ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

Rockkoryfæ: Eddie Kramer til Århus for at udstille
fotos - og for at holde foredrag på SPOT Festival
12. April, 2007

Henrik Friis | 

husk foto-kredit: Robert Sturman
Eddie Kramer - udstiller i Århus og holder
foredrag. (Klik på foto for stor udgave - ved brug
skal
navnet på fotografen Robert Sturman fremgå).

En af rockmusikkens allerstørste lydteknikere og producere udstiller fotos af Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Frank Zappa, Rolling Stones m.fl. som han tog under indspilninger i perioden 1968-73. Fernisering på Galleri Profilen 31. maj – foredrag på SPOT Festivalen 1. juni.
   
Eddie Kramer er en legende. Han har siddet bag lydpulten med The Beatles, The Rolling Stones, Santana, Led Zeppelin og utallige andre – ikke mindst Jimi Hendrix som han fulgte fra England til USA og arbejdede sammen med på alle Hendrix’ officielle udgivelser.

Under de studie-sessions -  forberedelserne, pauserne, lyttearbejdet m.v. -  gik Eddie Kramer stille og roligt rundt og tog fotos. Tusindvis - i perioden 1968-73. Og glemte alt om dem. Indtil han for et par år siden støvede dem af i forbindelse med en Hendrix-bog. Det førte til ideen om en decideret udstilling af billederne.

Hidtil har foto’ene kun været udstillet i L.A., Dubai og Rotterdam – nu bliver Galleri Profilen i Århus det fjerde sted:


Jimi Hendrix - her omslaget på den posthume
Fillmore East-udgivelse - et udspil der også havde
Eddie Kramer som lydansvarlig.


- Jeg fik kendskab til billederne via musikeren Henrik Tvede, men fejede ideen af med det samme,  fordi musik-fotos normalt ikke siger mig noget. Men jeg blev alligevel overtalt til at se dem, og blev overbevist, fordi de virkelig er specielle. De er ikke er opstillede, men taget i intense øjeblikke eller situationer, hvor musikerne har paraderne nede, siger den ene af Galleri Profilens ejere Lars Fog-Poulsen.

Med aftalen om en udstilling undervejs, var tanken om forbindelse til SPOT Festivalen ikke fjern, hvor det nu er aftalt at Eddie Kramer holder foredrag.

Galleri Profilen præsenterer i alt 35 fotos med Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Frank Zappa, Rolling Stones, Santana og Joe Cocker som motiver. Der er fernisering torsdag 31. maj kl. 16.00-18.00, hvor Eddie Kramer selv vil være til stede. Udstillingen løber til 28. juni.

På SPOT Festivalen fredag 1. juni kl. 14.00 -  i Filuren, Musikhuset Aarhus - vil Eddie Kramer vise et billedshow med i alt 120 fotos, som han vil fortælle om baggrund m.v. til – og med masser af anekdoter og andet godt, skulle vi hilse at sige...

Læs interviewet "Vi bliver spist af med discountlyd" med Eddie Kramer, her.         


Mail til ROSA