ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

Hverdagstekster – Samfundets indflydelse på sangskriveren

<- Tilbage til seminaroversigt

Gennem de seneste par år har nutidens troubadourer fyldt en voksende del af musiklivet. Hverdagsteksternes popularitet er blusset op. Men hvordan influerer samfundet på sangskriveren, og hvilken indflydelse har sangskriverens observationer den anden vej. En anden spændende vinkel er, hvordan vi egentlig definerer begrebet ”hverdagstekster”: Er det kun nutidens troubadourer, der skriver tekster med hverdagsoplevelser som udgangspunkt?

Niarn
Niarn har med de to storsælgende albums ”Årgang ’79” og ”Antihelt” markeret sig som et fast element på den danske hiphop scene. Kigger man nærmere på teksterne, finder man en rapper, der først var inspireret af hverdagen som ung rod i udkanten af Aalborg, siden konsekvensen af succes og den efterfølgende meningsdannelse om ham som person.

Niels Skousen
Niels Skousen har siden 70’erne fungeret som sanger og sangskriver i både Skousen og Ingemann samt som solist. Efter over 20 års pause, hvor skuespillerkarrieren var i højsædet, udgav han albummet ”Dobbeltsyn” og senest i 2006 ”Daddy Longleg”. Skousens sangskrivning omkredser socialrealisme og selvrefleksion, men også skæve eksistenser set fra iagttagerens position.
Anne Dorte Michelsen
Anne Dorte Michelsen har gennem en lang karriere i forskellige konstellationer, men ikke mindst igennem en imponerende solokarriere vist sig som en af Danmarks bedste sangskrivere. Udover nærmest at være synonym med en række udødelige 80’er klassikere som ”Sig Du Ka’Li’ Mig” (Tøsedrengene) og ”Mellem dig og mig”, så mestrer hun de humoristiske popsange og dybfølte ballader, hvor hverdagspoesien flyder lige fra hjertet.
Peter Sommer
Startede som den ene halvdel af duo’en Superjeg, og efter to albums gik Peter Sommer solo og udsendte ”På den anden side”, der med ”Valby Bakke” blev det helt store folkelige gennembrud. Sommers ry som en teksforfatter, der skærer lige igennem til lytternes hjernebark blev cementeret med cd’en ”Destruktive Vokaler” og Skanderborg-hyldesten ”8660”.
Ivan Pedersen (moderator)
Ivan Pedersen har været aktiv på den danske musikscene siden 60’erne som både aktiv musiker og sangskriver. Mest kendt er han fra McKinleys, som halvdelen af Laban og årene med Backseat (Boys) – inden han sprang ud som solist i 2000. Ivan er desuden meget aktiv musikpolitisk og har bl.a. siddet i Statens Musikråd. I dag DPAs (Danske Populær Autorer) næstformand.         


Mail til ROSA