ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

Torsdag den 31. maj tændes SPOT’en i Musikhuset – og rundt om i Århus20. April, 2007

Mik Stegger | 


Marie Højlund spiller på SPOTs åbningsaften
med kingsize Marybell Katastrophy.
Marybell Katastrophy i specialproduktion, norsk supergruppes udenlandsdebut, danske, svenske og britiske knaldperler på byens spillesteder. Der er masser af gode grunde til at gå ombord i SPOT-udbuddet allerede under tyvstarten torsdag aften.

Majoriteten af SPOT Festivalens aktiviteter finder sted den første fredag og lørdag i juni, men i lighed med tidligere år afholdes der arrangementer med tilknytning til festivalen allerede om torsdagen. I år afholdes en decideret åbningskoncert i Musikhuset først på aftenen, hvorefter tre andre spillesteder i byen blænder op for gigs med en række navne fra ind- og udland.


I Musikhuset kan man få to koncertoplevelser, der er unikke på hver sin måde. Marybell Katastrophy, med den tidligere Tiger Tunes-keyboardspiller Marie Højlund i forgrunden, har lagt i ovnen til en oplevelse af de større. Vi skal ikke afsløre noget om den indholdsmæssige side, men kan fortælle, at kvartetten til lejligheden er udvidet med trommeslager, musikken vil blive suppleret af koreografi og visuals, ligesom forskellige gæstestjerner deltager i showet.

Senere på aftenen indtages scenen af en samling sværvægtere fra det norske musikmiljø. Under navnet The National Bank er medlemmer fra Jaga Jazzist, Bigbang og The Shining gået sammen med supervokalisten Thomas Dybdahl for at lave rytmisk musik ”til store scener”. Resultatet – flot og velskrevet popmusik med store armbevægelser – har taget Norge med storm, og der er al grund til at glæde sig til koncerten, der ydermere er første chance for at opleve bandet live udenfor hjemlandet.

De sidste par år har der været præsenteret ikke-nordiske bands på SPOTs åbningsaften, og denne tradition videreføres i 2007. På VoxHall bliver der således lejlighed til at stifte bekendtskab med to britiske navne, der er på vej mod gennembrud i større målestok. Metronomy spiller en boblende skæv electronica med indstuderede dansetrin, og Dead Kids leverer superenergisk synth-punk-pop, der i engelsk musikpresse er blevet beskrevet som lyden af Michael Jackson, der gør grimme ting ved DEVO. Koncerterne på VoxHall arrangeres i samarbejde med de dansk-engelske arrangører Two Magpies.


The Floor Is Made Of Lava: humoristisk postrock i, øhm, rødt og hvidt.
Studenterhuset lægger lokale til optrædener med et svensk og et dansk navn. De to stockholmske søstre (enæggede tvillinger, endda) i Taxi Taxi! spiller akustisk baseret neo-folk med forførende vokaler, og København-baserede The Floor Is Made Of Lava har allerede skabt sig et godt buzz i undergrunden med deres kombination af dansabel, guitardreven postrock og humoristiske tekster.

Et par hundrede meter derfra, på Train, er der dobbelt dansk på plakaten. Maria Køhnke giver prøver på sin varme vokal og sit flair for rumklangsmættet, guitardreven popmusik, hvorefter A Kid Hereafter indtager scenen med sin spraglede og storcharmerende blanding af alt fra nørd-pop til skallesmækker-hardcore.

Der er gratis adgang til åbningsaftenens koncerter, hvis man har  partout-billet til selve SPOT Festivalen. Ellers er der entré på kr. 20 på de respektive spillesteder samt i Musikhuset. Der er adgang efter først-til-mølle-princippet.         


Mail til ROSA