ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

The Kissaway Trail, Dúné og Beta Satan til SPOT
- med Marit Larsen (N) og Forest & Crispian (S)
27. Februar, 2007

Henrik Friis | 


The Kissaway Trail - klar til første SPOT-
optræden.

SPOT Festival 2007 er undervejs. Den første række navne til den 13. festival i rækken – der afvikles 1.- 2. juni i det centrale Århus - kan offentliggøres nu. Og det er indslag, der peger i vidt forskellige retninger. Både når det gælder genre og erfaring. Ét fællestræk er der dog: det er bands i fremdrift – med ambition om at sætte sig selv på spil og med intentionen om at træde endnu et skridt op ad stigen. Om det så er nationalt - eller internationalt.

Tag bare The Kissaway Trail, som efter et par år i rugekassen nu endelig har fundet det rette leje for gruppens fjerlette og stordrømmende pop, som både engelske Bella Union og australske Etch ’n’ Sketch har tegnet kontrakt med – og som nordamerikanerne får serveret live til marts i både Toronto (Canadian Music Week) og Texas (South By SouthWest Festivalen).

bylarm 07
Dúné - succes på sidste års SPOT - og klar til
mere...

Eller tag Dúné som var en af de helt store samtaleemner allerede ved sidste års SPOT – dén energi-sprød-pop-optræden var hovedårsagen til at gruppen til april er at finde på den store Musexpo Festival i Los Angeles og til juni altså igen på SPOT. Alt det selv om gruppens debut-cd endnu ikke er på markedet!  Eller Beta Satan, der er opstået af Tiger Tunes-asken og spiller hardcore-pop-rock, der skriger på (udlands)opmærksomhed. Eller Alphabeat som efter navneskiftet fra Sodastar
nu ryster danseglade radio-landeplager ud af ærmet.
 

Længere kendte indslag vil også være på programmet: The Blue Van er klar til at spille SPOT igen med et funklende nyt album i ryggen – inden udlandet igen kalder på den blå vogns 2007-opskrivning af 60-70’er-rockarven. Og synhtpopperne Spleen United spiller sit eneste job på dansk grund i første halvdel af 2007 på SPOT, mens gruppen pt. mest koncentrerer sig om at lave et nyt album. Måske bliver det til smagsprøver?


Marit Larsen - norsk stjerneskud til SPOT.

Det øvrige Norden vil også være stærkt repræsenteret. Foreløbig kan vi løfte sløret for norske Marit Larsen, der først var barnestjerne og senere international teenage-træffer med duo’en M2M – nu har hun afsløret sig selv som en glimrende solist og en melodisnedker af rent ud sagt eventyrlystent format. Larsen får selskab af landsmændene The Lionheart Brothers, som er til psykedelisk, svævende pop, islandske Reykjavik!, som er en punket energi-eksplosion og svenske Forest & Crispian, der hylder den melodiske, guitardrevne indierock.

Læg dertil danske, album-aktuelle Viva Vertigos huggende, garage-rock,  Kim And The Cinders psykedeliske country (med PowerSolos Kim Kix i front), og Analogiks herlige blandingsmisbrug af stilarter (dub, folkemusik, bossanova, jazz, electronica, funk, scratch og tango m.m.m.). Så er SPOT-stemningen ligesom slået  an.

SPOT Festival 2007 kommer til at bestå af omkring 90 musikalske indslag præsenteret på ca. 10 scener i og omkring Musikhuset Aarhus, Officerspladsen og Ridehuset. Billetsalget ER startet. Online: Gaffa Billet: www.gaffabillet.dk. Øvrige salgssteder: Gaffa Shop i København og Århus, alle Stereo Studio-butikker samt Musikhuset Aarhus.         


Mail til ROSA