ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

Summer of ´973. Juni, 2007

Anders Jørgensen, Foto: Lars Rune Jørgensen | 

 
To garvede musikere med 10 års
SPOT-jubilæum.
 

/Oh when I look back now/That summer seemed to last forever/And if I had the choice/Ya - I'd always wanna be there/Those were the best days of my life/.

Det sang Bryan Adams i sit hit “Summer of 69”, og det er måske ikke helt det samme, men lidt derhenad for Mik Stegger og Nikolaj Muldkjær og deres sommer i 1997 med bandet She Almost Said.

De spillede i en container fredag eftermiddag på Officerspladsen, ved et udsolgt Spot. Og pludselig stod DR TV-avisen og ville lave et indslag med det håbefulde poporkester fra Århus. Et indslag om talent og muligheder, hvor også Spot-leder Gunnar Madsen og talentrevseren Poul Martin Bonde fra Sony deltog.
Det var Mikael og forsangerinden Inge, der gik på.
”Jeg kan huske, at vi sad på en bænk i containeren og vi sagde, at det var lidt af et visitkort at spille på Spot.”, husker Mik.
I indslaget sagde Poul Martin Bonde, at der ikke var talent nok til stede i bandet til, at han ville signe dem og, at deres sangskrivning strittede i flere retninger.
”Han sagde det på en pæn måde, men vi synes, at han var ret dum”, husker Nikolaj.

Det er ti år siden og udover, at stå der i DR News oplevede She Almost Said en fed tid, hvor blandt Steffen Brandt skrev et rosende brev til dem ud fra et demokasettebånd med titlen ”Bolder”, at han ville signe dem på stedet, hvis han havde et pladeselskab.
”Han skrev til os ”Ti af dem og jeg ville ikke tøve med at lave en cd med Jer,” husker Nikolaj og siger, at han var søvnløs af stolthed i lang tid efter.
She Almost Said spillede Midtfyns Festivalen den sommer og var med på en Starsearch-cd.
Der var meget der kørte for dem. Men selve det at være på nationalt tv gjorde ikke den store forskel i deres omverden og gav ikke nye åbninger til karrieren som pophelte.
”Til gengæld gav det os følelsen af, at vi kunne komme nye steder hen med vores musik. Det var fedt internt”, siger Mikael.

For Nikolaj var drømmen om et gennembrud glasklar i 1997
”Vi er alle sammen fra omkring Limfjorden, så vi er da rimeligt jordbundne, men jeg troede på, at vi havde noget særligt med vores gode sange, Inges vokal og inspirationen fra Crowded House og Pretenders-riffs. Men det var lidt af en rocktid og vi var blandt andet oppe imod Passion Orange, Psyched Up Janis,” siger Nikolaj.

Efter opturen og følelsen af uovervindelighed kom en tid, hvor det hele stod stille og de kom ikke videre fra det - Det endte med opløsning i 1998. Tv-avis eller ej.

I dag spiller Mik guitar i The Defectors og har produceret debutalbum for Kristina Holgersen
Nikolaj har gang i sit eget projekt Blindsight og har spillet med Annione.

Sange med She Almost Said
She Almost Said havde en sang der hed ”Home of the homesick” som blev spillet en del på P3 og de havde en natradiobasker med ”Things she almost said”, der stadig dukker ud af tændte højttalere ved nattetide.
         


Mail til ROSA