ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

SPOT med plads til eksperimenterne – og BliGlad16. April, 2007

Henrik Friis | 


Carion og Bjørn Svin på Loppen - de fortsætter
Wundergrund-samarbejdet på SPOT.

SPOT Festivalen præsenterer ikke alene de hotteste nye skud på den musikalske stamme.  Den mere eksperimenterende side af musikkens form og indhold – der hvor genrerne  / kulturerne støder sammen og måske går op i en højere galskab -  er med på to fronter:

I efteråret gik Bjørn Svin og det klassiske blæserensemble Carion sammen om en koncert på Loppen i forbindelse med den nyetablerede Wundergrund Festival – bl.a. for at samarbejde om komponisten György Ligeti’s ”6 bagateller”. Carion med hele deres klassiske baggrund: Partiturer, musikteori m.m.– Bjørn Svin med sin: Han læser ikke noder. Overhovedet. Men spiller sig frem på gehør. Og det samarbejde blev en så stor succes både publikumsmæssigt og kunstnerisk, at samarbejdet nu fortsætter på SPOT Festivalen.

Wundergrund Festivalen fortsætter også – til efteråret i København, hvor den igen arrangeres af SNYK (Sekretariatet for Ny Kompositionsmusik) i samarbejde med ROSA. Men allerede på SPOT bliver det til en mini-wundergrund med tre indslag. Ud over Carion/Svin gælder det accordeon-spilleren Frode Andersen, der  møder den visuelle jazz/rock-trio Wazzabi; mens hiphop’eren og freestyleekvilibristen Per Vers og laptop-eneren  Eblis Alvarez møder ’street classic’ ensemblet Zoom. Musik uden grænser.
    
Rammen for de tre koncerter bliver Aarhus Kunstbygning, og det bliver det også for et andet SPOT-samarbejde under årets festival, nemlig med Lyd+Litteratur Festivalen


Aheadahead - gad vide om de også er til rap...?

Her gælder det om at glemme alt om hjerte, der rimer på smerte: Lyd+Litteratur er både en festival og en udgivelsesrække på Geiger Records, for samarbejder mellem musikere og forfattere. Med ønsket om at udfordre musikken, litteraturen og musikken.

Lyd+Litteratur-indslagene på SPOT er: Nye Rør - et samarbejde mellem forfatteren Mads Eslund og musikerne Anders Birk samt Martin Sommer. Forfatteren Peter Laugesen & Singvogel  er forstadsrock’n’roll med horn, tråd og el kombineret med superlyrik – et allerede langt og fasttømret samarbejde. Mikkel Modulerer Marius veksler mellem regulær oplæsning med rap og sang, hip-hop, electronica, jazz, dub og virkelighedens lyde  - electronicamusikeren Mikkel Meyer, og forfatteren Marius Nørup-Nielsen står bag. Morten Søndergaard har allerede opnået to nomineringer til Nordisk Råds Litteraturpris – i samarbejde med den elektroniske duo Schweppenhäuser/Thomsen mødes ord og toner  - i digtopløsning!  Aheadahead består af den amerikanske forfatter og poetry slam-mester Michael Lee Burgess og musikeren Henrik Sundh, der står  for en stærk og gennemarbejdet hybrid af musik og tekst. Og endelig samarbejder rockgruppen Turbulens  med Janus Kodal i denne Lyd+Litteratur-afdeling, der i øvrigt også kommer til at bestå af særskilte foredrag.


BliGlad  har kærlighed til folket - og vice versa.
 
Fra det øvrige SPOT-program skal vi lige havde denne nyhed med:  BliGlad er netop blevet tilføjet plakaten -  reggaekollektivet  hvis "Kærlighed til folket" er blevet gengældt med høj hitlisteplacering og  rollen som vaskeægte radiofavorit.

Flere SPOT-navne offentliggøres snarest...         


Mail til ROSA