ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

Shout Out Louds (S), Marybell Katastrophy, Caroline Henderson og masser af svensk indie til SPOT3. April, 2007

Henrik Friis | 


Shout Out Louds -  klar med succes-opfølger
til SPOT.

Shout Out Louds har gennem snart tre år levet og turneret på ryet fra stockholmernes stort roste debut-album ”Howl Howl Gaff Gaff” med dets blanding af desperat/energisk rock, new wave og Adam Olenius' Robert Smith-lignende sang på toppen. I løbet af april kommer efterfølgeren ”Our Ill Wills" endelig på markedet,  og danskernes får altså mulighed for at stifte bekendtskab med det nye materiale når gruppen spiller på årets SPOT Festival.

Danske Marybell Katastrophy er også blevet tilføjet programmet, og er det tidligere Tiger Tunes-medlem Marie Højlunds nye band. Projektet var egentlig tænkt som en engangsforestilling ved Klub Sanz-festivalen, men blev så stor en succes, at man vedtog at arbejde videre med blandingen af elektronik, sensuel vokal, skæve indfald, dissonante passager – og så en sceneoptræden, hvor humoren er vigtig som medspiller.


Caroline Henderson - bringer urban-jazz
til SPOT.

Med til SPOT kommer også 18th Dye, det genopstandne dansk-tyske støjrockband, som var store på den alternative scene frem til opløsningen i 1996, og som sidste blev gendannet. Green Concordes mørke, kantede storby-rock er også blevet inkluderet lige som den Los Angeles-bosiddende grønlandske singersongwriter Simon Lynge får lejlighed til at spille materialet fra sin debut-cd ”Beautiful Way To Drown”, som udkommer til maj.

Derudover byder SPOT på urbanjazz i form af erfarne Caroline Henderson, der håber at kunne bruge festivalen som yderligere internationalt afsæt til en karriere, der allerede har godt fat i forskellige verdenshjørner, specielt i Japan og store dele af Europa. Materialet bliver fortrinsvis fra hendes seneste udspil ”Love Or Nothing”

The Concretes - del af  stærk svensk indie-
kvintet af navne.

Og endelig kommer dette års SPOT Festival til at præsentere en håndfuld stærke indie- og undergrundsbands fra Sverige via et samarbejde med de århusianske festival-/koncertarrangører PopRevo:

The Concretes er dog ikke mere undergrund, end at de allerede har turneret både det europæiske og amerikanske fastland tyndt med deres skrøbelige indiepop. Cd’en ”Hey Trouble' er ude i disse dage – i øvrigt første udgivelse uden den hidtidige sanger Victoria Bergsman.

Göteborg er repræsenteret via de fire medlemmer af Sambassadeur, som står for britisk inspirerede lysmelankolske popstrejf – med masser af akustisk guitar.  [Ingenting] er til musik i grænselandet mellem Pixies og Velvet Underground – og synger i øvrigt på svensk som det kan høres på ”Mycket väsen för ingenting”. Studio opdaterer 80’er techno og balearic så godt,  at de blev et af deres hjemlands mest hypede musiknavne i 2006 – og tog prisen som årets popnavn ved den svenske P3-guld prisfest i starten af året (albummet ”Yearbook 1” er udgivet i år). Og endelig spiller Love Is All rock med dybe rødder i punk og new wave på en facon, som fik legendariske, nu afdøde BBC-DJ John Peel til at udbede sig en session med gruppen.

SPOT Festival 2007 foregår 1.- 2. juni i det centrale Århus.         


Mail til ROSA