ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

Musikalske gadekryds i kunstbygningen3. Juni, 2007

Tekst: Frank Steffensen. Foto: Thorsten Overgaard | 


Per Vers på mundlæder - Alvarez
på laptop.
Trods en berygtet fodboldkamp (med et uhyrligt udfald) kunne man lørdag aften ved nitiden se en pæn folkeflok migrere ned mod kunstbygningen. Den nåede desværre ikke frem til mødet mellem Wazzabi og harmonika-virtuosen Frode Andersen, der hev de allerede fremmødte fodboldnægtere ud på den først af aftenens tre cross-over-oplevelser arrangeret af SNYK – Sekretariatet for Ny Kompositionsmusik.

SPOT Festival præsenterer i år SNYK’s festivalkoncept Wundergrund, der havde premiere i København i efteråret 2006. Under parolen: bland rytmisk sammen med klassisk, og præsenter det i rytmiske rammer - leverede en lang række kunstnere deres fælles fusionsprodukter med stor succes i løbet af tre uger.

Men for lige at vende tilbage til den førnævnte folkemængde: Efter at have fyldt kunstbygningen til bristepunktet var migranterne meget mere heldige med oplevelsen end de patriotiske SPOTigans på officerspladsen:

Sammen med rapperen Per Vers og komponisten Eblis Alvarez knyttede trion Zoom et farverigt og humoristisk musikalsk patchwork til stor begejstring for publikum. Forinden havde både pianist Tanja Zapolsky og saxofonist Stefan Bauer blæst samme publikum tilbage til stenalderen med indtrængende og dramatiske solostykker.


Pianist Tanja Zapolsky indledte
et dramatisk solostykke. 
Den altid veloplagte sprogsnedker Per Vers kunne bl.a. blære sig med nye, limited edition sneakers, der strålede om kap med et storsmilende publikum. Men det var også udtalelser som ”Tak fordi I hader fodbold!!”, der vandt publikums gunst. Sidst, men langt fra mindst, var det det velspillende orkester, der i samspil med Eblis Alvarez på laptop bankede stemningen op i det røde felt.

Aftenens sidste indslag fra Wundergrund gjaldt Bjørn Svins møde med blæserkvintetten Carion, en fusion, der efter første opførsel i 2006 gav begge parter lyst til at fortsætte samarbejdet. Sommeren 2007 byder på flere af disse musikalske møder, bl.a. også på Roskilde Festival, når Wundergrund fortsætter sin sommerturne.


         


Mail til ROSA