ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

Johnson, Jøden, U$O, Zaki til SPOT – sammen med elektroniske hybrider og invitation til dans15. Marts, 2007

Henrik Friis | 


Johnson - til SPOT med DMA-pris.
 
cDer bliver masser af aktuel hip-hop på den kommende SPOT Festival - og i øvrigt også musik fra et bredt udvalg af beslægtede genrer.

Tag bare tidens nok hotteste navn inden for rap og hip-hop, nemlig Johnson, som for kun få uger siden fik statuette-bevis fra Danish Music Awards på, at han lavede ”Årets danske hip-hop-udgivelse” i 2006 med ”Det Passer”. Han er på plakaten. Det samme er det århusianske bysbarn Jøden - freestyleren, der får sit debut-album ”MonkeyJuice” på gaden i april, og som i øvrigt laver koncerter sammen med Johnson her i marts. Og nu vi er ved Århus-hip-hoppen, er U$O også blevet indlemmet i programmet - speedrapperen, som i sin tid var sammen med Johnson i B.A.N.G.E.R.S., og som også sender nyt album ud i næste måned.

Fra København kommer Zaki, rapperen af egyptisk afstamning, som har vakt opsigt med sine omvendt-racisme-tekster. Og Gypsies, der også fungerer som backing for Outlandish, kommer med deres blanding af hårtdtpumpet hip-hop og r’n’b.


Ida Corr -  kompromisløs og
fantasirig.

Skifter man fokus mere i retning af soul, er Ida Corr et navn, som lige nu får stor ros for kompromisløse og fantasirige livtag på musikken pga. mixet af soul møder hip-hop møder jazz møder elektronisk funk. I den elektronisk funkede division er den svenske duo Lo-Fi-Fnk også at finde med et udtryk, der klart trækker mod dansegulvet.  

Det gør dansk-engelske Slowtrainsoul - med Morten Varano og engelske Lady Z - også med deres sexy soul, electro-funk, freejazz m.m., der ikke bare appellerer herhjemme men også på internationale dansegulve. I den afdeling kommer også brasiliansk fødte Carla Alexander, der også har haft Varano som samarbejdspartner, og nu laver det hun selv kalder sambamuffin’.

Endelig er Je m’apelle Mads & Bounty Niller umulig at komme uden om i den elektroniske hybridafdeling . Her er alt tilladt lige fra vanvitttig performance over electro, dansktop, hip-hop og dancehall. Og med en så udbredt hang til det plat-sjofle, at folk med hang til røde ører ikke har en chance.         


Mail til ROSA