ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

En hatfuld kærlighed til Hr. Unmack2. Juni, 2007

Anders Jørgensen, Foto: Lars Rune Jørgensen | 

 
”Fantastisk SPOT. Fed koncert!”
 
Det stod i Jyllands-Posten i går, at Jens Unmacks gamle band, Loveshop, faktisk aldrig har spillet på Spot. Og hvad var nu det for noget? Dette antihelte-orkester som aldrig blev stjerner for bare en aften på den brede popvej. Det er da et godt udgangspunkt for at oparbejde forsmåelse. Og Hr. Unmack har da også mere eller mindre berettiget fået ry for at være lidt småbitter og altid på mærkerne i fx Gaffa med holdninger til den danske musikscenes formåen og mangel på samme.

Men i går Kære Læsere
Da var alt dette som forduftet. Jens kaldte sin debut på Spot for ”Fantastisk”, og lignede en mand i flow, som mente alt, hvad han sagde, mens to fotografer skød løs fra alle vinkler. Vi havde sendt to af slagsen for, at Jens sku mærke, at han var mere end velkommen. Og det virkede. Han blev helt befippet under interviewet ”Sig mig skal I blive ved med at fotografere mig?”, sagde han med et let rødmen.

Kort forinden havde han med stor overbevisning og succes fået en velfyldt Store Sal til at rejse sig fra sæderne ”for man kan da ikke sidde ned til rock’n’roll” – og også dirigeret en crowd hen foran scenen. Det var i skarpe øjeblikke som at være til stadionrock på Spot, mens Unmack krydrede egne sange med et par gaver fra Loveshoppen; deriblandt ´Fremmedlegionær´.
 
 
Hr. Unmack og hans Slagtere styrede for
vildt fredag før midnat
Men hvorfor i alverden, var Loveshop aldrig på Spot?

”Vi har aldrig selv søgt, men arrangørerne har spurgt et par gange om vil ville åbne om torsdagen. Vi sagde nej hver gang, fordi det lå for tæt på koncerter, vi skulle spille i Århus i samme periode. Jeg synes heller ikke, det var så relevant. Loveshop vidst godt hvilket publikum vi havde. Jeg er stadigvæk i gang med at finde ud af, hvad der er mit publikum som Jens Unmack. Det giver god mening for mig at være” Siger Viborgdrengen, fodboldelskeren og kvindecharmøren fra Frederiksberg.

 

 

 
”Tar i virkelig alle de billeder af mig”
Så du så David Fricke nede blandt publikum Jens?
”Jeg så fire hundrede David Fricker, og jeg håber ikke, at der var flere end det.”

”Jeg så fire hundrede David Fricker, og jeg håber ikke, at der var flere end det.”

Hr. Unmack var sød også at komme med et hug til dansk festivalkultur ved at sige fra scenen til det store publikum, at der kun er to festivaler, som for alvor handler om at samle mennesker med fælles interesse for at opleve ordentlig og ny musik: Spot og Roskilde.

                                                            Tag den Danmark!


         


Mail til ROSA