ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

AFTRYK Festival: Superego får chancen på SPOT29. Maj, 2007

Martin Buhl | 


Superego: Fire unge håbefulde talenter tilføjet
til SPOT-programmet.
 
Unge musiktalenter fra landets efterskoler fremførte egne numre for mere end 2000 tilhører ved AFTRYK Festivalen forleden. De mere end 25 bands dystede endvidere om en plads på dette års SPOT Festival: Valget faldt på Superego, fra Hammerum Fri- og Efterskole.  

Ideen med AFTRYK festivalen er, at de unge musiktalenter på landets efterskoler får mulighed for komme ud af øvelokalets sikre rammer og fremføre egne numre på en professionel scene for flere tusinde tilhører - og som en ekstra sidegevinst i år havde ROSA – Dansk Rock Samråd – indvilget i at give ét af de deltagende bands chancen for at spille på SPOT.

Cirka seks bands kandiderede til pladsen,  men fire unge gutter i bandet Superego, trak det længst strå og skal spille på SPOT, lørdag 2. juni. Bandet stak ud fra resten af mængden på grund af deres originalitet og overbevisende tekniske kunnen, som de fremførte gennem guitarpræget indierock med gode melodier - mikset op med støjharmonier og en stilsikker vokal.

Sidste år havde arrangøren, Østhimmerlands Ungdomsskole, inviteret Kashmir som ”speciel guest” til at lukke og slukke festivalen - i år var stafetten givet videre til Figurines, som i øjeblikket høster anselig succes på den internationale musikscene. Kashmir er ét eksempel på, at mange musiker-karrierer er startet på efterskolerne, og i erkendelse af dette vigtige arbejde på musikkens område støtter ROSA op omkring initiativet ved AFTRYK festivalen.

Gunnar Madsen, leder for ROSA, udtaler endvidere, at ROSA ønsker at styrke det publikumsmæssige potentiale, som efterskolerne udgør i forhold til de rytmiske vækstlag:

- Vi ønsker at etablere løbende koncertvirksomhed i samarbejde med interesserede skoler. Vi mener, at netop efterskolernes musikinteresserede elever kan være med til at skubbe på talentudviklingen – ikke kun i forhold til en regulær dygtiggørelse, men også i forhold til en effektiv formidling af talenterne. I den forbindelse er samarbejdet omkring AFTRYK en kærkommen lejlighed til at starte dialogen op og en god mulighed for skolernes egne musikelever at få testet deres egne evner.

Superego spiller lørdag 2. juni kl. 17.00 på Voxhall.         


Mail til ROSA