ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

Jøden - Spot 2007, Ridehuset, fredag

Maria Therese Seefelt Stæhr, foto: Anders Stensgaard | Riddersalen var fyldt, tilrøget og klar til at smide nogle håndtegn efter Århus’ egen hjemmedreng – og det var i sandhed, hvad der skete. I bedste hiphopstil indledtes koncerten med en kort kollage-lignende sampling af kendte danske rap-acts (ingen nævnt, ingen glemt), hvorefter Jøden kørte en kort freestyle om en paneldebat, han havde deltaget i tidligere på dagen – bare fordi han kunne. Så var stilen lagt. Bassen pumpede møgbeskidt ud af synthen, og trommerne var en blanding af samples, scratch og livetrommer – lige som det skulle være. Masser af bund, masser af lyd og en gedigen undergrundsstemning.

Med sig på scenen havde Jøden rim-kumpanerne J-Spliff og Jonny Hefty, som begge er kendte fra miljøet, men som desværre ikke havde nået den bedste lydprøve, så det var svært at fange deres rim, og lækre one-liners i nummeret ”Rul Den Op”. Ikke desto mindre havde de fra første flow hele salen med, og især numrene ”Det’ ok” og ”Hamrer Løs” fra Jødens nyligt udgive debutalbum ”MonkeyJuice” fik armene i vejret hos det begejstrede publikum.

Albummets producer DJ Static stod bag pulten og styrede pladerne med sikker hånd gennem hele koncerten. Beats og samples var lækre og tight, og lydmanden formåede overordnet at lave et lydbillede, der fungerede rigtig godt.

Hen mod slutningen stødte Christopher Mclaughlin fra bandet BliGlad til for at spille det reggaeinspirerede nummer ”Vask Dine Hænder, Svin”, og oven på dette lukkede Jøden koncerten med ”MonkeyJuice” – 45 minutter går hurtigt!
Ingen tvivl om at Jøden er en erfaren og scenevant kunstner, der sammen med sit band leverede en koncert, som gjorde godt i hiphopsjælen.
Der er ikke andet gøre end at give Jøden ret i, at: ”Århus – det er mega fucking street”         


Mail til ROSA