ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

Entakt - Spot 2007, Gran Teater, Store Sal, fredag

Anja Følleslev | 

Entakt er pompøst rock med dansksprogede tekster. Deres meget melankolske univers, både det poetiske og musiske, passede særdeles godt ind i Grans mørke.

For to år siden spillede Entakt første gang på SPOT, dengang som vindere af mymusic-legatet. Der har været god vind i sejlene de seneste to år, de har spillet utallige koncerter og udgivet albummet ”Træerne vokser ind i himlen”.

Fra første nummer er der dømt store lydflader med gennemtrængende guitar og pulserende backtracks. Samtidig formår Entakt at afbalancere stille passager ind i sangene, sådan at der trods en ens lyd igennem koncerten alligevel er noget afveksling.

Forsanger Jonas Villumsen har en helt unik og smuk vokal. Desværre drukner han i det meget rockede udtryk. Det er ekstremt svært at skelne alle ord han synger, specielt i falset registret. Samtidig bliver vokalen til tider skinger i dens kamp for at trænge igennem lydmuren. Til gengæld er der i de mange stille passager plads til Villumsens stemme kan udfolde sig.

Musikalsk har Entakt deres egen niche, deres egen røde tråd, som væver alle de forskellige stilarter sammen de lader sig inspirere af. Der er rock, pop og jazz. De iscenesætter sig selv via musikken, via teksterne på en måde der meget passende hører hjemme på et teater.

Det vakte stor begejstring blandt publikum at Entakt spillede deres ”Barometer Basker”, dvs. ”Vi ville synge verden en opsang”. Den har ligget 8 uger på P3s program ”Det elektriske Baromenter”. Generelt blev det også sunget godt med blandt publikum på flere af sangene.         


Mail til ROSA