ROSA

SPOT

MXD
 


FORSIDE
NYHEDER
FESTIVALBILLETTER
DSB WILDCARD FESTIVALBILLETTER
PROGRAM OG
TIDSPLAN
BANDS
ANMELDELSER
SEMINARER
INTERVIEWS
KONFERENCIERS
TORSDAG: ÅBNINGSAFTEN
TORSDAG: KONFERENCE OG UDSTILLING
SPOT CAFE
INFO OM SPOT
INFO-KORT
FORMÅL OG
KONCEPT
SAGT OM SPOT
SPOT HISTORIE
SPONSORER OG
PARTNERE
OMRÅDEANSVARLIGE
TEKNIK
BLIV FRIVILLIG
KONTAKT OG
FEEDBACK
NYHEDSBREV

Boys In A Band - Spot 2007, Officerspladsen, lørdag

Anja Følleslev, foto: Pia Ry | Det færøske band Boys in a Band fik lov at åbne lørdagens musikprogram. De gjorde deres til at lokke folk ind i det store officerstelt, men selvom det var overskyet, var det ligesom om, folk ikke helt var på mærkerne endnu. Det var Boys in a Band til gengæld.

Hjemme på Færøerne har bandet taget folk med storm, og har allerede vundet prisen som Årets Nye Navn ved Planet Awards 2006.

De betegner selv deres musik som cowboyrock, en betegnelse, de selv har opfundet. Umiddelbart er det meget svært at nikke genkendende til denne betegnelse, da der ikke er så meget cowboy over stilen, udover de ternede cowboyskjorter. Man kunne fristes til at kalde det indie-country/cowboy-punk?

Efterhånden, som gruppen spillede sig længere ind i sættet, var det dog, som om cowboyelementerne fik overtaget. En ellers ensformig trommelyd, der hovedsageligt består af larmende hi hat, bliver på ”Before the Flow” erstattet af et trommegroove taget direkte fra countrymusikken, og der følges op med walking-bas og country-riff på guitaren. Samtidig er det en af gruppens mest nuancerede numre, hvor der rigtig er plads til at lade de enkelte instrumenter spille deres rolle fuldt ud. Selvom de i soloen kommer tilbage til de monotone trommer, er dette ikke andet end et friskt pust.

Energien fra hele bandet var intens, og deres koncert bar ikke præg af, at klokken var to om eftermiddagen. De performede alt, hvad de kunne fra start til slut. Desværre var det svært at få meget ud af teksterne, fordi vokalen druknede i larm, og forsøg på at trænge igennem synes umulig, og som en bevidst del af udtrykket. Så på sin vis gjorde det knap så meget med teksterne, for melodierne og indpakningen gav publikum et godt indblik i et talentfuldt band godt på vej.         


Mail til ROSA